Followers

Sunday, February 14, 2010

Kenangan bergambar di Arafah.

9   Zulhijjah,1430  (26 November,2009)-Khamis.       Suasana dan persekitaran di Arafah menggamit perasaan. Kami merakamkan beberapa keping gambar kenangan bersama sahabat-sahabat yang sejak awal tinggal sebilik baik di Makkah mahupun di Arafah.. I

                                                Ini  ialah pasangan dari Kajang, Selangaor, saudara Saari Idris dan isteri Salimah Tawi.Walaupun saudara Idris mengalami sedikit masaalah kesihatan,namun kegigihan beliau ,mengerjakan ibadah amat kami kagumi.

      Saudara  Haji Abdullah Bin Hussain dan Muhammad Naim dari Tumpat..Jika tak sempat ke Masjid,Haji Abdullah lah menjadi iman bagi kami semua di hotel.

   
Saudara Razman Bin .Abu Saamah dan isteri Zubaidah Deraman dari Pasir Puteh.Suasana di bilik sunyi tanpa beliau .Beliau suka berguraua jenaka  dan usik mengusik.Beliau seringkali menjawab pamggilan telefon dengan ungkapan,."Hello,ini balai polis Bukit Aman.....!

    
Bergambar dengan rakan sekhemah Cik Ani, sembil berhubung  dengan rakan-rakan lain dengan telefon.
         
                                            Tiga sahabat bersama Razman dan Saari.
  
    Saudara Razman  bersama Pak Li / pak cik Kar  (Allahyarham) .Ini adalah gambar terakhir beliau yang kemudian nya jatuh sakit (deman) dan semasa kami hendak meninggalkan Arafah,beliau dipantau  oleh nihak petugas Tabung Haji yang kemudian membawanya ke hospital.; Kami telah diberitahu  (semasa di Mina) yang beliau telah kembali ke Rahmatullah di hospital, ,Al Fatihah...!
    
  Orang ramai keluar ke tempat yang lebih tinggi untuk berdoa dan bermunajat kepada Allah.

   
    
Saudara Mohammad Idham sedang khusuk berdoa
       
                                                                                                
 

Suasana   di jalan besar.